Smrť Vitaliho Kremeza a spomienka na jeho analýzy!


Pokiaľ sa jedná o rýchlosť vyhodnotenia hrozieb, len málokto dokáže byť jedným z prvých na trhu a globálne. Vitali bol práve jedna z tých osôb, ktoré to zvládli a o svojej profesii vedel skutočne všetko. Zvládal tak dostať sa vždy k najnovším informácia ešte predtým ako o nich vedel ktokoľvek iný. Dokázal to s takou presnosťou a rýchlosťou, že mu ostatné firmy a jednotlivci závideli.

Vitali ale, bohužiaľ, po tragickej nehode pri šnorchlovaní zomrel. Pozeráme sa tak na jedného z najdôležitejších členov oboru. Jeho predikcie sledoval každý kto mal čo dočinenia s kybernetickou ochranou. Dokázal totiž vyhodnotiť hrozbu a predbiehať v procese veľké konkurenčné spoločnosti s desiatkami zamestnancov zatiaľ čo jeho vlastná spoločnosť stúpala neustále vyššie.

Zanechal po sebe spoločnosť ADVIntel ktorá vyhľadáva potencionálne internetové hrozby a dokáže im predchádzať vďaka konštantnému monitorovaniu situácie. Systém tak vie odhaliť spolu s tímom každú hrozbu vzdialenú častokrát i tisícky kilometrov. Je to práve vďaka spoločnému fungovaniu so zahraničnými spoločnosťami vďaka ktorému dokážu prichádzať na najnovšie hrozby.

Vitali si vždy dal záležať, aby používali najnovšie vybavenie či v hardvérovej, tak i softvérovej zložke a preto bola jeho firma na vrchu rebríčka a vedela sa tak o svojich klientov postarať a predísť akýmkoľvek komplikáciám. Jeho aktivita na Twitteri je známa po celom svete a v komunite kybernetickej ochrany je známy práve kvôli svojmu vtipnému podaniu informácií kde bol vždy prvým kto prinášal novinky na trh.

Vedel si tak udržať svoje profesionálne meno a ľudia k jeho informáciám vzhliadali práve kvôli ich aktuálnosti a rýchlosti dodania. Je to totiž vždy o človeku, ktorý je ochotný noc či deň stráviť naháňaním informácií a ich zdieľaním preto, aby komunita znalcov vedela vždy o najnovších hrozbách. Jeho spomienku si pripomenuli mnohí členovia komunity.